Beer Mile 2023

Lördag 23 sep kl. 14:00 – Söndag 24 sep kl. 00:00
Isovalen
LiTHe Syra

Det är äntligen dags för LiTHe Syra att presentera årets BEER MILE 2023 med efterföljande sittning på [hg]!

PLATS: Friidrottsarenan vid Campus Valla (Isovalen), sedan sittning på Ryds Herrgård

TID: Lördag 23 september. Första heatet startar kl 14:00. Vilket heat du startar i kommer meddelas efter att anmälan stängt. Sittningen startar kl 18:00 med dubbelkvart.

ANMÄLAN: Öppnar onsdag 6 september kl 20:00, länken läggs upp i facebookeventet. Vill du springa i samma heat som polarna? Kom på ett bra lagnamn inför anmälan så placerar vi er i samma heat.

KOSTNAD: Kostnaden för tävlingen är 60 kr och swishas till 123-037 57 17. Har man betalat medlemsavgift i LiTHe Syra för läsåret 23/24, räknas det som anmälningsavgift, men anmälningsformuläret måste ändå fyllas i. Priset för sittningen är 450 kronor, alternativt 410 kronor om du föredrar alkoholfri dryck.

TEMA FÖR UTKLÄDNAD: Årets Beer mile går i sann vinter-OS-anda. Dyk upp redo för vintersport i din mest OS-inspirerade outfit på loppet och på efterföljande sittning! Pris för bästa utklädnad utlovas och juryn uppskattar kreativitet!

PRISUTDELNING: För vinnarna i de olika klasserna (Beer mile, fristil och utklädnad) väntar såklart ett pris! Prisutdelningen kommer ske under sittningen på [hg] – så vi rekommenderar dig som satsar lite extra på första platsen i någon av tävlingarna att knipa en biljett till sittningen. Om en deltagare vinner som inte har plats på sittningen så kommer vi såklart ta kontakt i efterhand för att bestämma var priset kan hämtas.

HUR: Beer mile går ut på att springa en engelsk mile (1609 m) och dricka fyra stycken 33 cl öl i burk med alkoholhalt minst 5 %. VARJE DELTAGARE TAR MED EGEN ÖL. Gillar du inte öl? Nytt för i år är att vi även har en ny tävlingsklass döpt till fristil – med andra ord, här tävlar du som dricker fyra stycken valfri kolsyrad dryck ur 33 cl burk (cider, läsk eller kanske Loka?).

REGLER:
1. Varje tävlande dricker fyra burkar öl, alternativt fyra valfria kolsyrade drycker, och springer fyra varv på banan. Totalt 1609 meter med startsträcka, alltså en engelsk mil.
(Start – dryck – varv – dryck – varv – dryck – varv – dryck – varv – mål.)
2. Drycken måste drickas innan nytt varv påbörjas inom “varvningszonen” som är cirka tio meter innan start och mållinjen på en 400-metersbana.
3. Loppet startar med att man dricker en burk dryck vid startlinjen för att sedan springa ett varv på löparbanan. Därefter dricks ytterligare en burk och ett nytt varv påbörjas osv.
4. Varje burk måste innehålla minst 330 ml (33 cl) och minst 5 % alkohol (eller om du tävlar i fristils-loppet, vilken kolsyrad dryck som helst). Endast originalstandard burkar får användas. Glasflaskor är inte tillåtna.
6. Inget mixtrande med burkar får förekomma, såsom att punktera burken på undersidan. Burkarna ska drickas som vanligt. Ingen teknik eller redskap för att kunna dricka snabbare får användas.
7. Alla burkar måste vara oöppnade tills dess att den tävlande kommer in i ”varvningszonen” och öppnar den själv. Du får bara öppna en burk för varje varv, så att du inte öppnar alla fyra vid starten.
8. Tävlande som spyr i en av de utplacerade hinkarna under loppet måste springa ett straffvarv i slutet av tävlingen (direkt efter det fjärde varvet, men utan att dricka). Notera att oberoende av hur mycket eller hur många gånger man spyr, resulterar det endast i ett straffvarv. Spya som inte hamnar i någon av de utplacerade hinkarna leder till diskvalificering.
9. När burken är uppdrucken ska den vändas upp och ner ovanför huvudet för att styrka att drycken är uppdrucken.
Vidare – drick förståndigt och kom ihåg att deltagande sker på egen risk!

Med det sagt vill vi i LiTHe Syra bara avsluta med: TAGGA BEER MILE 2023!

— For english, visit the facebook event—-
https://www.facebook.com/events/3085942088381546 #Middag #Sport #Linköping

Translate »